www.thuisonderwijs.com

Thuis In Onderwijs

Wat zijn de kosten van thuisonderwijs?

Moeder en kind

De kosten van thuisonderwijs varieŽren van gezin tot gezin, van kind tot kind. Het gebruik van kant-en-klare schoolpakketten uit bijvoorbeeld de V.S. is duurder dan gebruik van bibliotheekboeken. Toch moet je wel rekenen op een paar honderd euro per kind per jaar.

Hoe kan je de kosten van thuisonderwijs beperkt houden en toch kwaliteit bereiken?

Maak gebruik van het Internet
Naast websites over thuisonderwijs, zijn er ook sites met werkbladen voor rekenen, taal en lezen en sites met informatie over vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Als je gebruik maakt van unit studies zijn er ook sites waar hele projecten voor je zijn uitgewerkt.

Gebruik boeken en materialen van de bibliotheek

Niet alleen het Internet maar ook de bibliotheek is een grote bron van informatie. Het lezen van zogenaamde "living books" of levende boeken wordt door diverse onderwijsmethoden aangeprezen. Schoolboeken zijn vaak een aaneenschakeling van losstaande korte onderwerpen. Waardoor het voor de kinderen moeilijk wordt om het te onthouden. Er is soms geen logische samenhang. Dit in tegenstelling tot boeken die over een bepaald onderwerp gaan. Hoofdstukken in dit soort boeken hebben een logische relatie met elkaar en zijn daardoor beter te onthouden.

Deel boeken en materialen met mede-thuisonderwijzers

Nu thuisonderwijs steeds bekender wordt en er ook steeds meer thuisonderwijzers komen, is het mogelijk om boeken en materialen van elkaar te lenen. Als u nog geen contact hebt met andere thuisonderwijzers kunt u die ontmoeten bij de thuisonderwijs-lijst, de NVvTO of de Levenderwijsclub.

Maak zelf je onderwijsmaterialen

Heel veel onderwijsmaterialen kunt u zelf maken. Kijk maar eens op de vele sites met werkbladen.

Koop tweedehands lees- en informatieve boeken

Veel bibliotheken hebben jaarlijks uitverkoop van afgeschreven boeken. Dit zijn vaak nog hele mooie boeken over diverse onderwerpen. Een andere plaats om naar boeken te zoeken is De Slegte of een Witte Boekhandel. Onze boekenkast bestaat over het overgrote deel uit afgeschreven boeken van de bieb of boeken uit De Slegte.